Krachtige samenwerking tussen Waterschap Vallei en Veluwe, Bredenoord en Powercrumbs

Waterschap Vallei en Veluwe, Bredenoord en Powercrumbs hebben de handen ineengeslagen om de lokale energievoorziening te verzorgen in de Wageningse haven. Een locatie dichtbij veel natura2000-gebieden. Dit project toont aan dat samenwerking de sleutel is tot vooruitgang.

Waterschap Vallei en Veluwe produceert biogas bij zijn rioolwaterzuivering in Renkum. Powercrumbs verzamelt de restjes biogas die overblijven en slaan deze op onder hoge druk en brengt dit naar locatie waar nu een tekort is aan duurzame energie. Via Bredenoord's geavanceerde generatoren wordt het biogas omgezet in zeer schone energie.

Met elkaar kom je verder!

In de haven van Wageningen was wel een walstroom aansluiting, maar de energievraag van de boot was groter, dus er moest meer energie bij.  Samen leveren we hier een geweldige lokale oplossing.

Samen voor schone energie

Met dit project bewijzen de betrokken partijen dat lokale energie op elke locatie meer dan haalbaar is, zelfs in uitdagende omgevingen met beperkte netaansluiting. De kracht van samenwerking maakt het mogelijk om biogas om te zetten in bruikbare energie, wat een grote bijdrage levert aan de energietransitie. 

Door onze expertises te bundelen, kunnen we innovatieve oplossingen bieden die zowel economisch als ecologisch verantwoord zijn.” - Powercrumbs

Nog geen 5km afstand hemelsbreed!

De opwerk en het verbruik bevindt zich binnen nog geen 5 km afstand hemelsbreed. Dat is pas een lokale duurzame oplossing voor het leveren van energie met elementen die al beschikbaar zijn. Zo maken we de cirkel rond en de energie zeer schoon.

De oplossing voor Natura2000-gebieden

We zijn actief in een Natura2000-gebied, waar strenge eisen gelden voor stikstofuitstoot en andere milieufactoren. De biogasgenerator blijft ruim binnen de normen, met 90% minder NOx-uitstoot dan wettelijk is toegestaan en zonder fijnstofuitstoot. Bovendien is de CO2-uitstoot netto nihil, wat essentieel is in gebieden waar elke nieuwe activiteit kritisch wordt beoordeeld op milieu-impact.

Ook samenwerken?

Dit project is een inspirerend voorbeeld van wat er mogelijk is wanneer innovatieve technologieën en samenwerking samenkomen. Ben je geïnteresseerd in duurzame energieoplossingen voor jouw eigen projecten? 

Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden voor een samenwerking die bijdraagt aan een schonere toekomst.

Ook Powercrumbs nodig?

Wij horen het graag!

Meer Nieuws